Hieronder vind je mijn vaste werkwijze. Aangezien ieder kind uniek is, kan het zijn dat er van af geweken wordt.

 

Stap 1: Telefonisch kennismakingsgesprek
Ons eerste contact is een vrijblijvend kennismakingsgesprek via de telefoon of mail. Dit is een informatief gesprek, waarin ik uitleg wat kindercoaching is en wat ik voor uw kind en u als ouder(s) kan betekenen. Een kennismakinggesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Een kennismakingsgesprek is niet verplicht. U kunt ook kiezen om direct het intakegesprek te starten.

 

Stap 2: Intakegesprek
Als u besluit om het coachingstraject in te gaan plannen we een intakegesprek in. Van te voren vraag ik u als ouder(s) om een vragenlijst over uw kind in te vullen. Deze lijst bespreken we zorgvuldig tijdens het intakegesprek, zodat ik een eerste beeld van uw kind kan vormen. Vanuit de uitkomsten van de vragenlijst stellen we gezamenlijk een doel op, waar we de komende tijd mee aan de slag gaan. Het intakegesprek kan bij mij in de praktijk plaatsvinden of bij u thuis.

U kunt hieronder het intakeformulier alvast downloaden, invullen en ingescand retourneren naar post@kindercoachdavy.nl. Geen scanner? Geen probleem, u ontvangt dan van mij het intakeformulier per e-mail of per post.

 

Download hier het intakeformulier.

 

Het intakegesprek vindt momenteel i.v.m. corona middels een videogesprek plaats.

 

Stap 3: Coaching
Na het intakegesprek volgt de eerste kindercoachsessie. Tijdens de sessies leren uw kind en ik elkaar kennen en werken we intensief aan een vertrouwensband. Het is erg belangrijk dat uw kind zich op zijn/haar gemak voelt. Een sessie duurt zestig minuten en het aantal sessies is verschillend per kind en situatie (u dient rekening te houden met minimaal 6 sessies).

 

Tijdens een kindercoachsessie werk ik met verschillende methodes:

 

– Een taal erbij; het visualiseren van een situatie met behulp van voorwerpen
– Kwaliteitskaartjes
– Spelenderwijs creatief
– Rollenspel
– Handpoppen
– Buitenactiviteiten*
– Coaching met therapiehond**

*Mijn praktijk bevindt zich in het buitengebied, waardoor we de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan.
**Coaching waarbij gebruik wordt gemaakt van de communicatie tussen kind en hond. Kindercoach met therapiehond en positieve hondengedragsbegeleiding.

 

Stap 4: Evaluatiegesprek
Na de laatste sessie komen we bij elkaar voor een evaluatiegesprek. Ik heb inmiddels een helder beeld gekregen van uw kind en weet waar zijn/haar kwetsbaarheid ligt, maar ook waar zijn/haar kracht ligt. Daardoor kan ik u handvatten en tips geven om uw kind te ondersteunen in dit proces.

 

Het evaluatiegesprek vindt momenteel i.v.m. corona middels een videogesprek plaats.

 

Privacy
Kinderen vertellen veel over zichzelf en over hoe ze bepaalde dingen ervaren tijdens een sessie. Dit is vertrouwelijk informatie, waar ik zorgvuldig mee om ga. Deze informatie blijft tussen uw kind en mij. Mocht er aanleiding zijn tot het ondernemen van actie, dan handel ik in het belang van uw kind.

Facebook