Hallo, welkom op de site van Kindercoach Davy! Ik ben Davy en werk sinds 2019 in mijn eigen praktijk als kindercoach. Ik heb een lieve (Belgische) vriendin en een plusdochtertje en heb/had zelf ook een dochtertje. Helaas door ziekte is ze in 2018 overleden. Daarnaast heb ik ook een lief middelgroot hondje dat ook soms ingezet wordt bij de coachingsessies met als thema Zelfvertrouwen. Wanneer een kind niet van honden houdt, wordt deze therapie met de hond natuurlijk niet ingezet.

 

Jarenlang heb ik als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Hier trokken de kinderen die moeilijkheden of een rugzakje hadden extra mijn aandacht. Ik ervoer dat zij een andere aanpak nodig hebben. Ook zag ik vaak hun worstelingen. Het gevoel van anders te zijn. En tegelijk de wens om er gewoon bij te horen. Hier ontstond mijn liefde voor deze groep kinderen en hun ouders en volgde ik diverse opleidingen en cursussen om ze beter te kunnen begeleiden.

 

Naast de PABO heb ik de opleiding Professioneel Kindercoaching afgerond en heb ik diverse cursussen gevolgd, o.a. kindercoaching met therapiehond, weerbaarheidstraining, etc.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een integrale benadering waarin aandacht is voor het fysieke, emotionele, mentale vlak. Ik kijk naar het gehele individu en naar het systeem waarin het leeft. Voor het kind is deel van het systeem zowel de ouder als de onderwijzer.

 

In mijn jarenlange ervaring geniet ik er elke keer van hoe kinderen via gesprek, spel, beweging, verbeelding, opstellingen en creatieve werkvormen zelf tot inzicht, beweging en oplossingen komen. Elke ontmoeting is weer anders voor mij en ik verwonder mij elke keer weer hoe een ieder op eigen wijze uniek is.

 

Jij als ouder(s) en jouw kind zijn heel erg welkom in mijn praktijk en ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

 

Hartelijke groet,
Davy Heijmans

Facebook